vajra yoga_ellen vroomen_9

ELLEN VROOMEN

Ik heb mijn leven van jongs af aan gewijd aan het vinden van innerlijke vrijheid en echtheid. Hiervoor las ik vele boeken, studeerde Humanistiek, reisde meerdere malen naar India, nam toevlucht tot het Tibetaans boeddhisme in 2004 en kwam vervolgens bij yoga uit. In 2011 heb ik een erkende yoga opleiding gevolgd in Rishikesh, India. Verder heb ik yoga intensives gedaan met Saraswati, Luke Jordan, Greg Steward, Kes & Teresa Kennard, Mauricio Victorica, Petri Raïsanen, Kino McGregor en Tim Feldmann.

Daarnaast heb ik in april 2017 de opleiding tot paramedisch geneeskundige afgerond en geef ik massages en behandelingen. Sinds september 2017 volg ik een boeddhistische psychologie jaartraining bij Robert Hartzema.

In het begin was yoga een (fysieke) aanvulling op de boeddhistische meditatie beoefening. Inmiddels haal ik mijn inspiratie uit meerdere bronnen naast elkaar: yoga beoefening, yoga filosofie, boeddhistische psychologie en de advaita vedanta. Ik wil mij graag als een compleet, heel mens aangesproken voelen; op een fysiek, intellectueel, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Iemand zonder hokje of kader. In mijn yogalessen geef ik veel aandacht aan een juiste lichaamshouding en wens ik anderen meer lichaamsbewustzijn en zelfvertrouwen mee te geven.

‘Beoefen zo, dat je beter weggaat dan je binnenkwam’.